Over Shush

Ongeëvenaarde Kwaliteit

MISSIE

Bescherm je gehoor zonder geluidskwaliteit te verliezen

Onze missie is enerzijds het verhogen van de bewustwording van de risico’s en gevolgen van gehoorschade en het belang van preventie. Anderzijds om ons te richten op producten die de weerstand wegnemen tegen het dragen van gehoorbescherming.

Veel mensen zijn zich er prima van bewust dat gehoorverlies een ernstig probleem is en dat voorkomen veel beter is dan genezen. Toch is er nog steeds veel weerstand tegen het dragen van gehoorbescherming. Door slechte ervaringen met niet-comfortabele oordoppen en -kappen en slechte demping die geluiden vervormen met doffe klanken. Onze missie is het ontwikkelen van gehoorbescherming die mensen wél willen dragen en waarbij geen verlies van geluidskwaliteit!

De weerstand tegen het dragen van gehoorbescherming wordt vooral veroorzaakt door slechte ervaringen met knellende schuimproppen en zweterige oorkappen waarbij geluid niet wordt gefilterd. Bij gebruik van deze ouderwetse soorten gehoorbescherming, krijg je een vervormd en dof geluid. Maar er zijn ook veel oordoppen met een filter die beweren een kwaliteitsfilter te hebben, en nog steeds een vervormd gedempt geluid geven of juist veel te weinig dempen waardoor het geluid ook aardig goed lijkt te zijn.

Het is onze missie om gehoorbescherming te ontwikkelen die al deze bezwaren wegneemt en het beste beschermd. Professionele bescherming zonder enig compromis op het gebied van geluidskwaliteit, draagcomfort en duurzaamheid. Met onze Shush Oordoppen zijn we daar zeer goed in geslaagd. Het is de beste bescherming met een ultiem draagcomfort.

“The day will come when man will have to fight noise as inexorably as cholera and the plague.”

Nobelprijs winnaar Robert Koch (in 1905)

Visie

Veel meer dan gewoon een oordop

Naast veiligheid en preventie legt Shush de focus op de optimale geluidsbeleving en ultiem draagcomfort. Omdat wij ons richten op zowel fysieke als emotionele aspecten bij het gebruik van gehoorbescherming, is Shush veel meer dan alleen gewoon een oordop. Shush bouwt op jarenlange kennis en ervaring in de ontwikkeling van de beste gehoorbescherming met vooral onvervormd natuurgetrouw geluid en ultiem comfort.

Klinkt Goed BV, het moederbedrijf van Shush, is al ruim 10 jaar de specialist in de ontwikkeling van op maat gemaakte gehoorbescherming (otoplastieken) met behoud van puur en onvervormd geluid (vandaar de naam Klinkt Goed). Het betrouwbare Keramisch Filter met de uitmuntende prestaties en natuurgetrouw (high-fidelity) geluid, is daarbij het belangrijkste onderdeel.

Met het concept van 'gehoorbescherming met het beste geluid' heeft Klinkt Goed een groot aandeel veroverd op de Nederlandse markt voor gehoorbescherming op maat. Shush past deze jarenlange kennis en ervaring toe op de universele oordoppen. Daarmee is de geweldige technologie en kwaliteit van het keramisch filter beschikbaar gemaakt voor de hele wereld.

Veel meer dan gewoon een oordop

Naast optimale bescherming legt Shush de focus op geluidsbeleving en comfort.

WAARDEN

Beste Bescherming, Optimale geluidskwaliteit & Ultiem Draagcomfort

Het gehoor is net zo belangrijk als alle andere zintuigen (zoals zien, voelen en ruiken). Onderzoeken tonen een verband aan tussen gehoorverlies en een verslechtering van de geestelijke gezondheid. Een beschadigd gehoor tast de gezondheid van je hersenen aan. Daarbovenop zorgt gehoorschade voor een sociaal isolement.

In de meeste gevallen worden gehoorverlies en gehoorschade veroorzaakt door (te lange) blootstelling aan hard geluid. Hard geluid maakt je niet meteen doof maar je frequentiebereik wordt minder. Het begint er mee dat je hogere tonen niet meer hoort. Vaak merk je het pas als je gesprekken niet meer goed verstaat. Iedereen heeft op een natuurlijke manier te maken met gehoorverlies als je ouder wordt, daar doen we weinig tegen. Maar gehoorschade door lawaai kunnen we voorkomen door het dragen van de juiste gehoorbescherming.

Shush oordopjes zijn de perfecte oplossing. Niet alleen vanwege het keramische filter met helder en natuurlijk geluid, maar ook vanwege de perfecte en comfortabele pasvorm, de positie van het filter binnenin de oordoppen en het silliconenvrije, hyoallergene en allergievrije materiaal. Al deze eigenschappen maken Shush oordoppen de beste bescherming tegen gehoorschade en gehoorverlies.